_MG_7127

Burn, baby do not burn

Ik hou van de zon, MAAR er is een ding waar ik altijd heel erg bang voor ben: verbranding. Allereerst is het heel slecht voor je huid, het doet pijn en het is ook gewoon niet mooi. Gelukkig heb ik zelf niet zo heel veel last van een huid die heel gevoelig is voor verbranding, alleen in het begin van het zomerseizoen als mijn huid nog heel licht is. Voordat ik op vakantie ging, kocht ik altijd een ‘goede’ zonnebrand van Nivea, vaak voor de gevoelige huid (je weet maar nooit). Ik kan bij de drogist ook voor een Lancaster gaan, maar eerlijk is eerlijk: ik ben een student en moet ook op de centen letten en zonnebrand gaat bij mij altijd hard. Want eenmaal in de zon op vakantie ben ik dus een hysterische controlfreak die zich de hele dag insmeert. Smeren, smeren, smeren: de hele dag door. Een beetje op mijn armen.. oh, zie ik daar nou mijn borst een beetje roder worden? Hup, die zonnebrand komt weer tevoorschijn! En als ik het dan nog niet druk genoeg heb met mezelf controleer ik mijn vriend (veelal in de schaduw te vinden), die toen hij jong was tweedegraads brandwonden van de zon heeft opgelopen, om de haverklap op het opkomend rood. En toch gebeurde het nog steeds vaak dat ik en mijn vriend aan het einde van de dag lichtelijk verbrand waren op sommige plekken. Heel vervelend, want je loopt ondanks je gesmeerd toch met rode pijnlijke plekken op je huid.

Wat veel mensen niet beseffen is dat er naast een groot verschil in prijs er ook een heel groot verschil zit in de mate van bescherming tussen zonnebrandcremè van bijvoorbeeld Nivea of Comfort Zone. Dat merkte ik afgelopen week maar al te goed toen ik een weekje met mijn vriend op vakantie was in Alanya, Turkije. Ik had factor 50 van de lijn Sun Soul van Comfort Zone meegenomen, waardoor ik minder vaak genoodzaakt was om me in te smeren. Met factor 50 ben je namelijk 500 minuten beschermd tegen de zon (de formule voor het aantal beschermde uren is: de factor maal 10). Hiermee was het even afkicken van mijn fobie om me de héle dat maar in te willen smeren. Want na de eerste dag werd meteen al duidelijk hoe goed deze zonnebrand je beschermd tegen de zon: ik was nergens verbrand en zelfs mijn vriend die bijna licht gaf voordat we gingen (sorry schat) was mooi verkleurd zonder rode plekken. En dit door ons maar twee keer per dag in te smeren: een keer ’s ochtends en een keer ’s avonds. Voor mij was dit echt een reden om extra blij te zijn met de toch wat duurdere zonnebrand, omdat je hier veel langer mee doet dan normaal en in verhouding de prijs naar mijn mening meevalt. Het is heel lang geleden dat ik zo mooi egaal bruin ben geworden en dat is zeker te danken aan de fijne zonnebrand van Comfort Zone. Dus ga je deze zomer op vakantie of hoop je op mooie zonnige dagen in eigen land? Dan raad ik zeker de Sun Soul Body Cream van Comfort Zone aan. Voor een extra mooie huid en langdurig plezier van je gebruinde huid raad ik ook de Sun Soul Aftersun aan. Ik heb me elke avond hiermee ingesmeerd, waardoor mijn huid elke nacht kon herstellen van de vele uren dat mijn huid blootgesteld was aan de zon. Mijn motto is dan ook: zonnen zonder dat je verbrandt doe je met een fles Comfort Zone in je hand! (oké hij is flauw, maar ik kon het niet laten, ha-ha)

_MG_7128

Foto door Verena Asser.