Blog2.1

Strak op het strand!

Precies op dit moment ben ik me aan het voorbereiden voor een vakantie naar Alanya. Bijna klaar voor een heerlijke week vol zon, zee, strand en rust! Qua voorbereidingen ben ik nooit zo heel goed: ik pak mijn koffer een dag van tevoren in en ik ben klaar. Maar dit keer wou ik het anders aanpakken. Al weken geleden ben ik begonnen met sporten om in de zomer wat strakker en fitter te zijn en toen Wendy mij vertelde over een nieuwe behandeling die Spahuys aanbiedt werd ik toch wel heel nieuwsgierig. Het ging om een anti cellulitis pakking. Ik had nog nooit zoiets gedaan en ik dacht gelijk: heb ik dat nodig? Ik heb toch niet nu al cellulitis?! Maar na een heldere uitleg van Wendy werd mij duidelijk dat deze pakking vooral vetophopingen onder de huid, die iedereen van dik tot dun heeft, verminderd. Daarnaast stimuleert het de bloedsomloop en wordt het weefsel compacter. Bij de behandeling wordt gebruikt gemaakt van drie verschillende producten (te zien op de eerste foto).

Voor de eerste keer zo’n pakking doen blijft spannend. Je weet niet wat je te wachten staat en je laat het allemaal maar over je heen komen. Stiekem dacht ik ook dat het wel relax zou gaan zijn, maar niets was minder waar! De behandeling begint met een scrub die op je benen en buik wordt aangebracht. De scrub is redelijk koud en het voelt een beetje als een peeling. Daarna wordt je ingesmeerd met een crème en worden je benen en buik ingepakt met folie. Je ligt heerlijk onder warme handdoeken en voor mijn gevoel was het relaxen begonnen. Maar dit is een grote fout die veel mensen met mij maken: een pakking doe je niet om te relaxen, maar om resultaat te boeken. Tijdens de behandeling bleek dat de bloedsomloop in mijn benen zeer slecht was, waardoor ik het verschrikkelijk koud kreeg tijdens de behandeling. Het goede nieuws was dat door de behandeling de bloedsomloop heel erg werd gestimuleerd, maar een heel prettig gevoel kon ik het niet noemen. Maar door dit heftige gevoel merk je wel heel goed dat de behandeling zeer effectief is en dat is uiteindelijk het enige wat telt. Na 30 minuten wordt het folie verwijderd en wordt er een olie aangebracht die het intens koude gevoel snel liet verdwijnen. De behandelde huid was knalrood geworden en dit was voor mij nog een punt waaruit bleek hoe actief de behandeling was geweest. Fijn om te weten is dat het minder prettige gevoel tijdens de behandeling gelijk verdwijnt als de pakking eraf is en dat de rode huid na de behandeling maar heel even aanhoudt.

Zowel ik als Spahuys zullen je vertellen dat deze pakking geen wondermiddel is. Je moet er dus niet vanuit gaan dat je een uurtje deze pakking doet, daarna naar de snackbar kan gaan en vervolgens toch nog optimaal resultaat ziet. Dat is natuurlijk niet zo. Desalniettemin was ik zeer tevreden over deze behandeling, omdat ik zo goed merkte dat er wat gebeurde met me. Voor een optimaal resultaat raad ik je aan om meerdere behandelingen achter elkaar te doen. Wie mooi wil zijn moet er iets voor over hebben!

Blog2.2

Blog2.6

Blog2.5

Foto’s door Verena Asser.