IMG_1610

Sublime Skin Peel Pads

Soms is het mogelijk om uit anti-verouderingsproducten ook andere voordelen te halen dan alleen anti-veroudering, alleen je moet het wel even weten. Een voorbeeld van zo’n product zijn de Sublime Skin Peel Pads van Comfort Zone. De Sublime Skin lijn is in eerste instantie bedoeld voor vrouwen met een rijpere huid, dus ik als 22-jarige vrouw zal dit product niet snel zelf uit de schappen pakken, integendeel zelfs: ik ben blij dat ik deze producten de komende jaren nog even kan laten staan! ; ) Maar in dit geval gaan de Sublime Skin Peel Pads en de uitdrukking don’t judge a book by its cover hand in hand. Deze peeling pads zijn namelijk zeer geschikt voor elke leeftijd en voor elk huidtype! Waar sommige peelings heel agressief en soms zelfs schadelijk voor de huid kunnen zijn door de vele chemische middelen die erin zitten, biedt Comfort Zone een peeling die vooral gebaseerd is op natuurlijke ingrediënten. Ikzelf heb jarenlang zware en pijnlijke peelings ondergaan om weer een mooie nieuwe huid te krijgen nadat mijn acne minder werd. Deze behandelingen waren verre van prettig en ik had op lange termijn ook niet het idee dat het erg goed was voor mijn huid omdat ze zo agressief waren. Nu, jaren later, werd mij  door Wendy van Spahuys Oss aangeraden om mijn huid weer eens op te frissen door de Sublime Skin Peel Pads van Comfort Zone te gebruiken. Ik was er eerst even huiverig voor, want ik had eigenlijk weinig zin om voor zo’n enorm pijnlijke huid te krijgen die ik daarvoor altijd na een peeling kreeg. Ik hoefde dan mijn huid maar met mijn vingertoppen aan te raken of mijn huid prikte al heel erg. Gelukkig ken ik Wendy al heel lang en weet ik dat ze mij geen dingen zal aanraden als het ook niet echt goed voor me zal zijn. Daarnaast zei ze dat de peeling ook niet pijnlijk zal zijn, hooguit een beetje gevoelig bij het aanbrengen. Met de instelling van ‘wie niet probeert zal het nooit weten’ en ‘wie mooi wil zijn moet pijn lijden’ ging ik toch maar beginnen aan de kuur. Maar na de eerste dag merkte ik al dat ze gelijk had en dat pijn lijden hierbij niet het geval was. Het is de bedoeling dat je de kuur van 14 pads om de dag in de avond gebruikt, waardoor je een hele maand bezig bent. Het duurt dus wel even voordat de kuur voorbij is en je echt resultaat ziet, maar je zult al snel merken dat het veel beter voor je huid is om een kuur te doen van meerdere mildere peelingen dan om in één keer een heftige peeling. Voordat je de pads aanbrengt maak je eerst je gezicht schoon met je eigen reinigingsproduct. Daarna zorg je dat de substantie in de pads over je gehele gezicht verspreid is en ga je zonder dit af te spoelen slapen. Na een aantal keren zal je merken dat je huid er frisser uitziet en na de kuur zal je een totaal nieuwe huid ervaren. Zeker een aanrader!

IMG_1610

Foto gemaakt door Verena Asser.