IMG_1325

Help, mijn lippen zijn verslaafd!

Iedereen die mij een beetje kent heeft het weleens gezien: ik ben verslaafd aan lippenbalsem. En niet een beetje verslaafd. Nee, ik ben -minstens 20 keer per dag mijn lippen insmeren- verslaafd. Je kan er om lachen, je kan het belachelijk vinden of je kan blij zijn dat dit je enige verslaving in het leven is. Die laatste instelling was wel aan mij toevertrouwd. Wat is er nou erg aan als je de hele dag je lippen in smeert? Niks dus. Ik ging niet de deur uit zonder mijn wonderpotje vaseline, maar mensen moesten vooral niet te erg overdrijven over deze zaak. En zo gingen ik en mijn lippenbalsem samen vrolijk het leven door (met een enkele paniekaanval tussendoor als we van elkaar gescheiden waren). Er was dus niets aan de hand, tot er weer zo’n dag voorbij kwam waarbij ik in gezelschap voor de zoveelste keer ‘dat meisje met haar potje vaseline’ werd genoemd. Toen begon ik te denken: “Moet dat nou..? Nee dat moet dus niet!” Hup, weg met dat potje! Maar helaas gaat dat niet zo gemakkelijk. Vaseline lijkt namelijk een onschuldig product, maar bij overmatig gebruik raakt je lichaam eraan gewend en kan je niet meer zonder. Een uur niet smeren betekent voor mij extreem droge lippen en vooral de huid om mijn lippen wordt geïrriteerd. Daarbij komt ook nog dat alle het vet dat ik op mijn lippen smeer, ik ook binnen krijg. Ik wil hier dus gewoon van af. Daarom schakelde ik Wendy van Spahuys in. Is er geen lippenbalsem waar je lippen minder verslaafd aan raken en waarmee ik een tussenstap kan maken van minstens 20 keer naar hooguit 2/3 keer per dag smeren? Sinds deze week maak ik gebruik van de Skin Regimen Juvenate Lip Blam van Comfort Zone en merk ik dat de behoefte om te smeren steeds minder wordt. In plaats van dat de balsem je huid uitdroogt, voedt de lippenbalsem van Comfort Zone je lippen met Omega 3 wat veroudering tegen gaat en beschermt het je lippen tegen invloeden van buitenaf. Ook al leek deze verslaving eentje die te verwaarlozen was, het is net zoals alle andere verslaving een onnodige handeling waar je gewoon vanaf wil. Ik ben super vertreden met deze balsem die mij de koude winter door zal helpen!

IMG_1318

Foto’s door Verena Asser.