Life en Business Het Spahuys (1)

Rust en reinheid

Voor een Hamam naar het Midden-Oosten? Dat hoeft allang niet meer. Zelfs in ons kikkerlandje vindt je op verschillende plekken prachtige Hamam ruimtes, waaronder bij Spahuys. Spahuys heeft een ruimte die volledig gebouwd en ingericht is voor het geven van een Hamam. Bij binnenkomst wordt je blij verrast door de minimalistische maar authentieke inrichting waar je gelijk van tot rust komt. Het authentieke marmeren meubel steekt mooi af bij de robuuste eigentijdse muur en mijn persoonlijke favoriet waren zeker de prachtige koperen wasbakken (ZO MOOI!). Voor de Hamam begint kom je binnen in het eerste gedeelte van de ruimte (zoals te zien op de eerste foto) waar een heerlijk comfortabele bank staat waar je met een lekker warme badjas, een voetenbadje, een kopje thee en wat lekkers alvast in de relax modus kan komen. Daarna stap je onder de warme douche zodat je lichaam alvast gaat ontspannen en ga je op het warme marmeren meubel liggen. Handdoekjes worden onder je hoofd en voeten (en eventueel nog andere plekken naar wens) gelegd om het je zo comfortabel mogelijk te maken. Als eerst krijg je een grondige scrubbehandeling waardoor alle dode huidcellen worden verwijderd zodat je na afloop een heerlijk zachte huid hebt. Daarna wordt je op authentieke wijze ingezeept en gewassen terwijl er steeds bakjes warm water over je heen worden gegoten. Tijdens het inzepen wordt je gemasseerd waardoor ik dit het allerfijnste gedeelte van de Hamam vond (ik hou van massages!) Het eerste gedeelte met de scrub kan als minder prettig worden ervaren, maar dit varieert per huidtype. Heb je een hele gevoelige huid en ben je bang voor een te heftige scrub? Laat dit dan van tevoren weten en dan kan hier rekening mee gehouden worden. Ook tijdens de behandeling kan je open en eerlijk zijn over dingen die je als minder prettig ervaart of over dingen die je juist heel fijn vindt.

Een Hamam is voor mij een ultieme verwennerij omdat het een combinatie is van het reinigen van de huid en een heerlijk ontspannen ervaring. Op deze manier ben ik dus dubbel goed bezig. Een Hamam is vooral aan het begin van de zomer (zoals in deze periode) aan te raden, omdat je huid na deze behandeling heel zacht is en geen dode huidcellen meer bevat waardoor je huid sneller en mooier bruin wordt. Dus gun jezelf die rust en laat je anderhalf uur lang onderdompelen in rust en reinheid.

Life en Business Het Spahuys (3)Life en Business Het Spahuys (1)Life en Business Het Spahuys (13)TS11-Spahuys-205TS11-Spahuys-217

Foto’s door Spahuys.